Inspiráció és tippek

Könnyen hozzárérhetö, hosszú életü rejtett falba épített modulok

A rejtett modulok széles körben elterjedtek a fürdőszobákban és lehetőséget nyújtanak minden alapvető szerelvénytípus beépítésére.

Az esetek többségében ez a fali WC-k beépítését érinti. Korábban a standard modulok 9 literes mosdótartályt tartalmaztak, ma már azonban szinte mindegyikben 6 literes tartály található, emellett pedig lehetőség van 4,5 vagy akár 4 literes, nagyobb öblítési beállításra is. A modul, valamint az összes WC teherbírása 400 kg-ra van tesztelve.

A falmodulok használata nagyon elterjedt a hagyományos falazással épített épületekben. Ilyen esetekben a modul megfelelő alátámasztása és a modul a tartófalba történő előzetes beépítése elengedhetetlen a teherbíró funkció biztosításához.

JIKA szerelőkeretek

Ezzel szemben a szerelőkeretek könnyebben telepíthetők. Nincs szükség segédkeretre, elegendő gondoskodni arról, hogy a modul megfelelően legyen felszerelve.

A JIKA kínálatában megtalálható a szabadon álló WC-k széles választéka, beleértve a speciálisan kialakított, rejtett, tartószerkezet nélküli befalazásra alkalmas tartályokat is.

A fent említett termékek mindegyikéhez 6 literes előre beállított öblíthetőség tartozik a nagy öblítésekhez és 3 literes a kis öblítésekhez. Ha azonban az vásárló víztakarékos WC-t vásárol (ma már szinte minden WC képes a nagy öblítést csak 4,5 liter vízzel elvégezni), akkor a szelepet ki kell szerelni a modulból, és alacsonyabb öblítési mennyiségre kell átállítani. Minden rejtett tartályunk megfelel a Breeam-szabványnak – a nagy öblítés 4 liter vízzel, a kis öblítés pedig 2 liter vízzel történik.

A modulok nyomógombjai különböző kialakítással és felületkezeléssel készülnek, és mind a standard beépítési mélységű, mind a kompakt modulokhoz illeszkednek.

Napjainkban az épületekben gyakran használnak könnyű válaszfalakat, ahol a hangsúly a gyors kivitelezésen van. Ez megnehezíti a szaniterek hagyományos beépítését. A JIKA ezért megoldást kínál a mosdókagylók, piszoárok és bidék ilyen helyzetekben történő beépítéséhez is.

Szintén említést érdemel a “Waste Sink” modulunk fali kiöntőhöz, amely mindent tartalmaz, ami a telepítéshez és a csatlakoztatáshoz szükséges – öblítőtartály és hely a csaptelepnek egy vödör megtöltéséhez.