Inspiráció és tippek

A fürdőszobák uralkodó trendjei

Milyen trendek figyelhetők meg a fürdőszobák világában? Milyen trendek maradnak fenn, és milyen új trendeket hoz 2023? Íme néhány tipp a cseh JIKA fürdőszobamárkától.

Fenntarthatóság

Az ökológiai szemlélet, valamint a víz- és energiatakarékosság már jó ideje aktuális téma idehaza és világszerte is. Ezért nem meglepő, hogy a fenntarthatóság 2023-ban is a gyártók és a vásárlók figyelmének középpontjában marad. A vízpazarlás és annak csökkentése különösen fontos. A piacon már számos olyan, széles körben elérhető technológia van, amely jelentősen hozzájárulhat a fenntarthatóbb életmódhoz. Ilyenek például a víztakarékos öblítő rendszerrel ellátott WC-k, a perlátorral ellátott csapok, az áramláskorlátozók és a kiváló minőségű patronok. A hidegindító technológiával ellátott csapok, amelyek biztosítják, hogy csak hideg víz induljon el, amikor a kezelőkar középső állásban van, szintén egy olyan lehetőség, amely hazánkban kevésbé ismert. Ez azt jelenti, hogy a rövid, meleg vizet nem igénylő napi rituálék során nem a melegvíz fogy, ami energiát takarít meg.

Technológia a kényelemért és a maximális higiéniáért

A technológiai trendek továbbra is a fürdőszoba kényelmének és higiéniájának növelése felé mozdulnak el. Ilyen például a speciális felületek, amelyek nagymértékben megkönnyítik a fürdőszobai berendezések tisztítását és karbantartását, miközben meghosszabbítják azok élettartamát, legyen szó zuhanykabinokról vagy szaniterekről, valamint a perem nélküli WC-k, amelyek továbbra is népszerűek, és jelentősen javítják a higiéniai feltételeket.

A színek előtérbe kerülnek

A fehér szín, a fürdőszobatervezés bevált klasszikusa, továbbra is nagyon népszerű. A jelenlegi trendek szerint fekete csaptelepekkel, sötét zuhanykabinokkal és kiegészítőkkel kombinálják. Ez érdekes kontrasztot teremt, amely vizuálisan is vonzó, ugyanakkor nem zavaró. Más szóval, egy új, időtlen elem.

Minimalizmus és bohém stílus

A fent említett trendek azt jelzik, hogy a minimalizmus továbbra is divatban van, de némi kiegészítéssel. Bár az egyszerű, időtálló, bizonyos domináns elemeket játékosan kihasználó fürdőszoba már jó ideje népszerű, és egyhamar nem is fog kimenni a divatból, más stílusok kezdik átvenni a fürdőszoba belsőépítészetének irányítását. Ezek az új stílusok vintage, bohém és romantikus elemeket foglalnak magukban, ami együtt jár a virágok és a természetes anyagok növekvő népszerűségével.