Inspiráció és tippek

1930-as fürdőszoba felújítás

Hogyan lehet felújítani egy meglévő fürdőszobát? Íme néhány tipp és egy valós példa. Felújítottunk egy modern és egyszerű stílusú fürdőszobát a győztes számára, aki részt vett a Jika márkaversenyen egy új fürdőszobaért, 700 ezer Ft értékben.

Fürdőszoba története

A fürdőszoba a ház legrégebbi részén található, amelyet a jelenlegi tulajdonos nagyszülei építettek. Gyakorlatilag az évek során nem történt jelentős felújítás ebben a fürdőszobában. Az eredeti feltétel tehát nem volt kielégítő. A fürdőszobában szinte nem volt szabad hely, mivel a fürdőkád, a WC és a mosógép foglalta el. A fűtés egy gázáramlás-fűtőberendezésből származik. A fürdőszoba felújítására ezért nemcsak a naprakészebb megjelenés, hanem a funkcionalitás és a kényelem szempontjából is szükség volt.

Jika megoldások – a térre és az időtlen tervezésre összpontosítva

A felújítás célja az volt, hogy ez a fürdőszoba olyan hely legyen, ahol mindenki jól érezheti magát, és minden nap örömmel kezdheti itt a napot. Ezért megpróbáltuk megteremteni a helyet, és felfrissíteni ezt a fürdőszobát könnyedséggel és tágasabb térrel. A gázáramlás-fűtőberendezést padló- és falfűtési elemek váltották fel. Annak érdekében, hogy még több szabad helyet nyerjünk, (a tulajdonossal egyeztetve) egy zuhanykabint választottunk, hogy helyet takarítsunk meg, miközben teljes kényelmet biztosítunk. A kellemes zuhanyzási élményt a termosztatikus csaptelep szabályozza, szinte azonnali hőmérséklet-beállítással a nagyobb kényelem és a víztakarékosság előnyeivel.

Nagy hangsúlyt fektettek a legnagyobb fürdőszobai higiéniára is. Ezért egy perem nélküli WC-t választottunk, amely megakadályozza a baktériumok lerakódását a nehezen elérhető helyeken, így könnyűvé teszi a WC tisztán tartását sok erőfeszítés nélkül.

A fürdőszobai bútorok kiválasztása a modern kialakításra összpontosított, amely soha nem fog kimenni a divatból. A zuhanykabint egy modern téglalap alakú mosdókagyló tál egészíti ki, magas mosdókagyló keverővel. A roca fal és a padlólapok hozzájárulnak az általános karcsú megjelenéshez. Annak érdekében, hogy a szoba szellős legyen, és nagyobbnak tűnjön, úgy döntöttünk, hogy fényes fali csempéket készítünk, amelyek dekorációkkal és padlólapokkal vannak kiegészítve, hogy élénkítsék a légkört.