Az én új fürdőszobám

Az én új fürdőszobám

A következő kérdésekre adott válaszok útmutatóként szolgálnak arra nézve, hogyan tervezhet magának minden igényt és várakozást kielégítő fürdőszobát.

Hány ember fogja használni a fürdőszobát?
Élnek-e gyermekek a háztartásban?
Használják-e idősek vagy mozgássérültek a fürdőszobát??
Ki tisztítja a fürdőszobát?
Elég nagy-e a fürdőszoba? Vagy kevés a hely?

És ne feledje: Még a legkisebb fürdőszobát is könnyedén a béke és a pihenés oázisává varázsolhatja, ha Jika termékekkel rendezi be. A fürdőszoba kiválasztása többnyire évtizedekre, gyakran egy egész életre szóló döntés. A hálószoba vagy nappali néhány óra alatt elvégezhető átalakításával ellentétben, a fürdőszoba és a WC átalakítása általában alapos kivitelezési munkálatokat igényel. Következésképpen mielőtt nekilátna egy teljesen új fürdőszoba építéséhez vagy a meglévő felújításához, át kell gondolnia az igényeit és azt, hogy a fürdőszobát miként kívánja használni. Csak ezután válassza ki a kerámiákat, bútorokat, csapokat és egyéb kiegészítőket! Szánjon elegendő időt a legelőnyösebb forma- és színkombinációk kiválasztására!


Fürdőkád vagy zuhanykabin?

Nemrég még szinte elképzelhetetlen volt fürdőkád nélküli fürdőszobát tervezni. A mai fürdőszoba design azonban főként a gyakorlati szempontokra helyezi a hangsúlyt, a berendezés kiválasztását a rendelkezésre álló hely határozza meg. Ha elég nagy a fürdőszobája, válasszon kényelmes, tágas fürdőkádat, lehetőleg masszázsfunkcióval! A legjobb hely az álmodozásra, lazításra, új ihletek gyűjtésére. Teljesen bizonyos, hogy egy jó fürdőkád mindenkor minden fürdőszoba királynője!

Azonban, ha minden centiméter számít, vagy figyelembe kell vennie az idősebb használók biztonságát, egy ülőkével felszerelt modern zuhanykabin sokkal kényelmesebb választás. Még egy nagyobb zuhanykabinnal is rengeteg helyet spórolhat meg, amit később például egy bidé beállítására használhat fel. De akár még egy mosdókagylót beszerelhet, mellyel kiküszöbölheti a nagyobb családokban gyakran előforduló, mozgalmas reggelekre jellemző sorbanállást.

Nem számít, hogy végül melyiket választja, a JIKA mindkét esetben számtalan megoldást kínál. 2008 legfőbb termékújdonságai közé tartoznak a zuhanykabinok, valamint az egy- és kétrészes kádparavánok. Átlátszó üveg és trendi, virágmintás változatok közül választhat, melyek harmonikus kiegészítői a Cubito design garnitúrának, élénk hangulatot teremtve bármely fürdőszobában.

Ráadásul – az üvegfelületeket speciális Jika perla GLASS felületi kiképzés jellemzi, ami nagyon könnyen tisztítható. A JIKA perla GLASS élettartamát speciálisan fürdőszobakabinok számára kifejlesztett hatóanyagokkal hosszabbíthatja meg. Ajánljuk, hogy a felületek rendszeres tisztítására használjon Clean All-t legalább egyszer egy hónapban! Könnyedén eltávolítja a vízkövet, a szappant és az egyéb lerakódásokat. A kondícionáló tisztít, fertőtlenít és részlegesen helyreállítja a vízlepergető funkciót, ezáltal meghosszabbítja a JIKA perla GLASS felület funkcióinak élettartamát. Az így ápolt üvegfelületek éveken át tökéletesen tiszták és fényesek maradnak.


WC a fürdőszobában?

Az új fürdőszoba tervezése közben fontos döntést kell hoznia: Külön helyiségbe kerüljön-e a WC, vagy közvetlenül a fürdőszobába? Mindkét lehetőségnek előnyei és hátrányai is vannak. Lehetőleg a WC-t ne egy külön, kisebb helyiségbe helyezze egy parányi mosdóval, hanem közvetlenül a fürdőszobába! Így sokkal tágasabb, előkelőbb fürdőszobát alakíthat ki. A megmaradó helyre beállíthat pl. egy bidét vagy egy fürdőkádat. A fürdőszoba megfelelő szellőzése magától értetődő dolog minden új épületben, így nem lehet probléma abból, ha a a WC-t közvetlenül a fürdőszobába helyezi. Ugyanakkor egy külön WC akkor is használható, amikor egy másik családtag éppen a fürdőszobában tartózkodik.


Ön melyiket választja?

A JIKA fürdőszoba garnitúrák különféle WC-ket kínálnak. – Kombi-WC-ket, a padlón álló WC-ket vagy a falra szerelhető verziót. Első látásra nyilvánvaló különbségek vannak, de a különféle WC változatok méretüket, kimeneti vízcsatlakozásukat és a fal szükséges teherbíró képességét tekintve is különböznek.

Új épületekben helyet takaríthatunk meg, ha az öblítőtartályt a vastag falban kialakított fészekbe helyezzük falra szerelhető “olasz” WC-k esetében. Kisméretű fürdőszobák és panellakásokban található WC-k felújításánál ideális megoldást jelenthetnek a falra szerelhető WC-k-hez tervezett beépített modulok, melyek az összes szükséges csövet és lefolyót tartalmazó függőleges vezetéknek köszönhetően könnyen beszerelhetők a fürdőszobába. Az oldalán található, állítható rögzítőkaroknak köszönhetően 800-1100 mm széles helyekre építhető be. A testesebb embereknek sem kell aggódniuk – A WC max. teherbíró képessége 400 kg! A WC magassága szintén igény szerint állítható.

Kombi-WC kerámia víztartállyal minden fürdőszoba garnitúra megjelenését feldobja. Előnyei közé tartoznak a lefolyóhoz való univerzális csat.

Inspiráció