Inspiráció és tippek

Válasszon igényeinek megfelelő mosdót

Tanácsot és ötleteket adunk ahhoz, hogy mire figyeljen oda a mosdókagyló kiválasztásánál annak érdekében, hogy fürdőszobája egyedi kinézetű legyen és ugyanakkor családja minden tagjának szükségleteit is kielégítse.

A mosdó a fürdőszoba szíve. Legtöbbször itt ténykedünk, így kényelem és minőség szempontjából magas követelményeknek kell megfelelnie. Ráadásul esztétikai szerepe is van, és kellemes légkört teremt a fürdőszobában.

A jelenlegi trend a szekrényre szerelt mosdók és a fürdőszobának domináns sajátságot kölcsönző a geometriai vagy szokatlan alakú mosdók.

Bármi is az Ön elképzelése egy ideális mosdóról, a mosdónak illeszkednie kell a fürdőszoba stílusához. Annak méretét is egyértelműen figyelembe kell vennie. Nagycsaládosoknak, ahol a háztartásban több személynek kell gondoskodni a reggeli higiéniáról, elegendő helyet biztosító kettős mosdókagylót praktikus választani.

Azoknak, akik helyhiánnyal küzdenek a fürdőszobában, specifikusan kis fürdőszobákra tervezett, értékes centimétereket megtakarító mosdókagyló a helyes választás. Azt se felejtse el, hogy a mosdó előtt elegendő helynek kell lennie ahhoz, hogy minden feladatot komfortosan lehessen megoldani. Legalább 80 cm javasolt.

 


Jika Perla felületkezelés

 

A mosdó víztaszító és vízkövesedést megelőző felületkezelésére is oda kell figyelnie.

Ezen a felületkezelésen a víz gyorsan legördülő cseppekbe áll össze.

Tisztításkor elegendő csak vízsugárral lemosni és esetenként szárazra törölni a mosdó felszínét egy ruhával. Mosószeres víz vagy speciális fürdőszobai tisztítószer is használható az üveg és a bevonat hidrofób felszínének kezelésére.

 

 

A mosdó felszerelését is át kell gondolni. Manapság több lehetőség közül lehet választani.

Legyen szó akár a már említett szekrényre szerelt mosdókról, pultba épített-  vagy klasszikus falraszerelhető mosdókról, amelyeket rendszerint mosdó alatti szekrénnyel vagy szifontakaróval szoktak kombinálni, mindezeknek köszönhetően a lefolyószifon nincs szem előtt.

 

Modern ráépíthető mosdók

 

A legújabb trendeknek megfelelően elkészült a cseh Jika márka Cubito Pure szériája, amely egyedi kinézetet kombináltak praktikus elemekkel.

Egyszerű tiszta vonalak és vékony falak luxus benyomást keltenek, amelyet a mosdó elhelyezése, pontosabban az  alsószekrényre épített mosdó, még tovább kiemel.

A mosdók két formában – kerek és eredeti szögletes formában – kaphatók.

 

Ötletek nemcsak a kis fürdőszobákhoz

 

Ha az Ön fürdőszobája nem elég nagy, akkor tanácsos kisebb mosdót választania.

A cseh Jika márka kínálatában rengeteg különféle méretű mosdó található. Az egyik legkisebb, például, a Tigo kollekció egyik darabja, amely mindössze 38 cm mély.

Ha Ön még mindig egy nagyobb mosdót szeretne, válasszon olyan alakút, amely a lehető legjobban illeszkedik a helység elrendezéséhez és kombinálja azt valamilyen, elegendő tárolóhelyet biztosító alkalmas fürdőszoba-bútorral.

 

 

 

 

A mosdó alatti praktikus szekrény mellé az összes szükséges dolog tárolására használható magas szekrény is elférhet.

Például, választhat a Jika gyártmányú Lyra Plus kollekcióból, amely tovább bővíthető, és klasszikus formák  mellett, modern, szögletes kialakítású, 50, 55 és 60 cm szélességű mosdókat is kínál.

 

Nagycsaládnak nagyvonalú megoldás

 

Ha Ön nagycsaládos és fürdőszobájában is van hely, akkor egy kettős mosdó az egyértelmű választás.

A helység domináns jellegzetessége lesz, és ráadásul kevesebbet kell a család többi tagjára várnia.

Erre kedvenc példánk a Jika márka Mio-N sorozatából a 130 cm szélességű kettős mosdó, amelyben a design elemek ötvöződnek a praktikussággal. Kínálatunkban 55, 60, 65 és 80 cm széles klasszikus mosdók is szerepelnek.