[ ↓ Navigációhoz ↓ ]

Optim Eco és Ecodisk - Takarékosság a vízzel

A világelső Roca és leányvállalata, a Laufen CZ úttörő vízmegtakarítási megoldásokat kínálnak WC-k, fürdőszobák, háztartások és általában véve szervezetek számára. A vízzel való takarékoskodás nemcsak az alacsony költségek miatt fontos, hanem környezetvédelmi kérdés is egyben, az élő környezethez való barátságos viszonyulást testesíti meg.

A csapokból nemcsak a mosdókagylóba folyik víz, hanem az összes hasonló jellegű termékbe: fürdőkádakba, zuhanyzókba, bidékbe és a konyhai mosogatókba. Ebben a kategóriában attól függ a vízfogyasztás, hogy milyen típusú keverőszelepet használunk: A Jika csapokba szerelt keverőszelepek OPTIM ECO áramláskorlátozóval vannak ellátva (kivéve a Cubito csapsorozatot). A valóságban ez azt jelenti, hogy a használók határozzák meg az áramlási sebességet és a vízfogyasztás mértékét. A használata nagyon egyszerű: a víz hőfokát a keverőszelep gyűrűjének elforgatásával szabályozhatja; a víz áramlását a keverőszelep tengelyén lévő egyik korlátozó csavar kiengedésével szabályozhatja.

A Lyra plus csapokba szerelt speciális ECODISK keverőszelepek segítségével felére csökkentheti a vízfogyasztást!

Vízmegtakarítás érhető el perlátorok alkalmazásával is, melyek levegőt kevernek a vízáramba, csökkentve ezzel a kiáramlott víz mennyiségét. A fogyasztó számára azonban mindez nem érzékelhető, sőt, sokkal inkább bőségesnek érzi a kiáramlott víz mennyiségét. Hasonló elv alapján működnek a speciális fúvókával ellátott zuhanyfejek, melyekkel a vízfogyasztás harmadával csökkenthető.

OPTIM ECO

image014image016

A víz hőfokát a keverőszelep gyűrűjének elforgatásával szabályozhatja; a víz áramlását a keverőszelep tengelyén lévő egyik korlátozó csavar kiengedésével szabályozhatja.

ECODISK

image018Az ECODISK keverőszelepekkel szabályozható az áramlási sebesség és a víz hőfoka, így 50%-os megtakarítás érhető el!


[ ↑ Tartalomhoz ↑ ]
[ ↑ Tartalomhoz ↑ ]