[ ↓ Navigációhoz ↓ ]

JIKA Bútorok

Az árán kívül a JIKA bútorok népszerűségét a bútorgyártás során alkalmazott anyagok és technológiák széles választéka alapozza meg.

A JIKA fürdőszoba bútorainak magas víz- és páraállóságát a jó minőségű ragasztóanyagok felhasználása garantálja. A bútortestek és az ABS élzárók esetében PUR ragasztást alkalmazunk, ezen kívül az egyéb felhasznált kötőanyagok sokkal hatékonyabbak és gyakran akár nyolcszor drágábbak az alacsony költségű bútorgyártásban megszokott ragasztóanyagoknál. Az ABS élzárók a mechanikus behatásoknak erősen ellenálló anyagból készülnek. A szekrények ajtópántjainak maximális teherbírása 150 kg.

Nehéz elhinni, hogy a neves Hettich márkájú ajtópántok akár 150.000 ciklust (nyitást-zárást) garantálnak; az ajtó és fiók záráscsillapító rendszerei ugyanazt a minőséget képviselik. A minimum 18 mm vastagságú bútorkorpuszok Egger laminált forgácslapból készülnek. A farostlemez nagyobb sűrűségének köszönhetően, nagyobb a hajlítószilárdsága is, és a csavarok feszesebb rögzítését teszi lehetővé. Ezenkívül nem bocsát ki formaldehidet. A forgácslap felülete 100 g/m2 vastagságú lamináló fóliával van bevonva. A fólia átlátszatlan és nagy kopásállóságú.

A lakkozott fiókok és szekrények előlapjai 5-rétegű lakkal bevont MDF lapokból készülnek; a magas fényű (90–97 fényezési fokozatú) PUR lakk nem bocsát ki formaldehidet. A lakk felhordását megelőzi az összes komponens impregnálása és csiszolása. A gyártás során alkalmazott UV szűrőknek köszönhetően a lakkozott felületek nem öregszenek vagy sárgulnak. A Cubito, Deep by Jika és Lant plus bútorajtók háromszori ellenőrzése a gyártási folyamat során garantálja a legjobb minőséget. A bútorelemek ellenőrzése megtörténik a lakkozás után, az elemek összeszerelése során, valamint a csomagolást megelőzőleg. Kézi csiszolással minden lehetséges hibát kiküszöbölnek a szakemberek.

Az ajtók üvegbetétei edzett biztonsági üvegből készülnek; a Cubito sorozat díszített ajtajainak gyártásában a 'baked décor' technológia kap szerepet. A tükröket filmréteg borítja, amely megakadályozza, hogy törés esetén az éles szilánkok szétszóródjanak.

A fürdőszobai lámpák minden biztonsági előírásnak és európai szabványnak megfelelnek; a magas védelmi osztálynak (IP 44) köszönhetően a lámpák a fürdőkádtól akár 60 cm távolságra is felszerelhetők.

Összehasonlítás

Versenytársak alacsony költségű termékei:

Lamináló fólia fajlagos tömege 70 g/m2. A háromrétegű lakk savas oldószer alapú, káros formaldehideket bocsát ki, láthatólag kisebb fényezési fokú – 70 foknál alacsonyabb. A 0,5 mm vastagságú ABS élzárók közönséges olvadékragasztós kötéssel vannak rögzítve, ami 10 órányi vízben áztatás után elveszíti hatékonyságát.

JIKA:

Lamináló fólia fajlagos tömege 100 g/m2. Magas fényű (90-97 fényezési fokú) ötrétegű PUR lakkozás, formaldehid mentes, UV szűrőket tartalmaz. 2 mm és 0,8 mm vastagságú ABS élzárók a legmagasabb színvonalú PUR kötőanyaggal rögzítve.


[ ↑ Tartalomhoz ↑ ]
[ ↑ Tartalomhoz ↑ ]