[ ↓ Navigációhoz ↓ ]

Biztonságos fürdőszoba mindenkinek

A JIKA fürdőszobák tervezői már az első vázlatoknál gondoltak a mozgássérültek biztonságára. Ennek eredményeképp kényelmessé tették a testápolást, és tökéletes harmóniát biztosító kerámiák, fürdőszobabútorok és egyéb kiegészítők segítségével barátságos környezetet teremtettek. Az egyedi fürdőszoba garnitúrákat kórházakban, különféle intézményekben és otthonokban is használják.

A Jika márkájú MIO fürdőszoba garnitúra tervezésénél a tervezők már a vázlatok elkészítésénél gondoltak a minőségi fürdőszoba kerámiákat használó mozgássérültekre. Ennek eredményeképp kényelmessé tették a testápolást, és tökéletes harmóniát biztosító kerámiák, fürdőszobabútorok és egyéb kiegészítők segítségével barátságos környezetet teremtettek. A tervezőknek néhány fontos kihívással is szembe kellett nézniük. Ezért egy speciális, mozgássérülteknek való mosdókagylót (64 x 55 cm) alkottak, melyhez a speciális kialakítású elülső szélének köszönhetően a kerekesszékkel is könnyebben hozzáférhetnek. A garnitúra részeit képezik még egy 50 cm magas kombi- WC, billenő tükrök, bármely termékhez illeszthető, különböző hosszúságú, erős kapaszkodók.

A mozgássérültek mellett a MIO fürdőszoba garnitúrát a látássérültek is kényelmesen használhatják. A megemelt és széles WC-k használata az idősebb és magasabb személyek számára is könnyebb. (Jelentős változást jelent a szabvány méretű WC-k 8 cm-rel történő megemelése.) A WC ülőkéjét és antibakteriális felületét tartós műanyagból készült tető fedi, és a WC “Slowclose” lecsapódásgátló mechanizmussal van ellátva. A

Jika megemelt, horizontális/vertikális lefolyóval ellátott, kombinált Deep by Jika WC-t, valamint falra szerelhető, 70 cm hosszú, max. 400 kg teherbírású Deep by Jika WC-t kínál.


[ ↑ Tartalomhoz ↑ ]
[ ↑ Tartalomhoz ↑ ]